vineri, 30 mai 2008

1Mai cu intarziere

Desi a trecut 1mai, mai bine mai tarziu decat nici o data. Acum o luna, fu' 1 Mai, ziua Muncii ... Ce nu stiati ? A fost declarata de congresul international Socialist, in 1889, in urma victimelor grevei generate in Chicago, cerand reducerea orelor de munca la 8. De ce la noi ca si in alte state comuniste se sarbatoreste prin defilari militare ? Who knows, poate sa ne dam tare... problema este ca nu avem cu ce. Anyway .. printr-un sondaj, facut probabil la 10 oameni, deoarece nu ni se spune cine l-a facut si pe ce esantion, arata ca 10,5% din oamenii intrebati, asimileaza 1 Mai cu mici si gratar. Sunt sigur ca si voi ati fost in afara bucurestiului, si ati vazut cata lume a iesit la gratar, la mici si bere.

Asa ceva mi s-a intamplat si mie, cand am iesit pana in Cheia, Muntele rosu, sperand sa scapam de aglomeratia din Bucuresti si imprejurimi. Ce-i drept, drumul a fost destul de liber. Ajungem la Cheia, o statiune deja in stilul celor de pe valea prahovei. De la cateva vile acu cativa ani ... la cateva sute anu asta, puse pe unde apuca fiecare, arhitectura diferita la fiecare din ele, pe scurt o prostie.
Am stabilit sa urcam sus, pe muntele rosu, sperand ca e mai liber. Pe langa drumul excretabil, cu gropi si serpentine (mai rau ca cel de la sinaia pana la 1400 ), umed, fara bara de protectie, mai intalnim si de alte zeci de masini care urcau cu noi.
Bun .. ajungem in parcare .. zarim in cateva sute de masini parcate, care mai de care .. de la Dacie .. la mertzane joase si tunate. Nici nu iesim bine din parcare si incepe sa se auda un sunet cunoscut bucurestiului ... O muzica cunoscuta de toti ... Manelele( nu ca as avea ceva cu ele ... Doamne fereste, sunt si ei oameni, canta ... , dar prost ).
Pe toata campia vedeai ... "bronzati", gunoaie, "bronzati", gunoaie, oameni, gunoaie, copii, gunoaie, cai, gunoaie, "bronzati" ,gunoaie... Ati inteles voi. Sa nu mai zic si masinile parcate pe iarba cu "simfonia" data la maxim in portbagaj.
Daca ma intreaba cineva ... ce o sa fac 1 Mai, probabil o sa ii raspund ... " Dorm ... lasa-ma in pace "
Deci ... probabil 1 Mai a ajuns o prostie in romania, zic sa emigram in norvegia, sau alte tari nordice... acolo nu au unde sa se mai "bronzeze"
Cateva poze de de la muntele rosu..


Niciun comentariu: